Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina informatie over de kerk De glasinlood ramen Predikanten vanaf 1600 Foto's met informatie kerkdiensten 2018-2019 Contact wijkberichten januari - februari wijkberichten maart - april 

De glasinlood ramen

de glas-in-lood ramen

De acht gotische spitsboogvensters zijn bezet met zacht gekleurde glas-in-lood ruitjes die het licht in de kerk een bijzondere tint geven.In het 2e raam rechts zit het wapen van Mr. W.J. baron dÁblaing van Giessenburg. Hij was verwant met de familie Boreel ( de laatste bewoners van huize Westerhout te Wijk aan Duin ) en Rendorp ( de laatste ambachtsheren van de heerlijkheid Wijk aan Zee en Duin ). De wapenspreuk "cassis tutissima virtus" betekent: "deugd is de veiligste helm".

Het derde raam rechts bevat het wapen van de familie Lindeman, die in de 20ste eeuw nauw bij de dorpskerk betrokken waren.De wapenspreuk "semper fidelis"betekent: "immer getrouw".

Tegenover de ramen die hierboven genoemd zijn zit aan de linkerkant het raam dat geplaatst is ter herdenking van het 400-jarige bestaan van de Hervormde Gemeente in 2001. Het laat het oude dorpswapen zien wat ook -tot 1936- het gemeente-wapen was van Wijk aan Zee en Duin.