Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina informatie over de kerk De glasinlood ramen Predikanten vanaf 1600 Foto's met informatie kerkdiensten 2018-2019 Contact wijkberichten januari - februari wijkberichten maart - april 

Foto's met informatie

Foto's van de kerk

U ziet hier links een foto uit ca 1910 met rechts de muziek- tent op het grasveld, het Julianaplein bestond toen nog niet, daar rondom de kerk een grasveld was. In het midden de kerk met een schuur tegen de achterkant aangebouwd voor de opslag van de gereedschappen van het kerkhof. De consistorie-ruimte is medio 1935 aangebouwd met het rechtoptrekken van de achtergevel, en het verlengen van het dak.Aan de linkerzijde ziet u het Badhotel wat omstreeks 1885 is gebouwd door de heer Tappenbeck, voor het onderbrengen van badgasten. Later is het gebouw gebruikt voor het onderbrengen van asiel-zoekers. Tot aan de sloop in 1981 is het gebouw gebruikt als bejaardenhuis Seevank, voor het onderbrengen van oudere mensen.Op deze plek staan nu appartementen, die eigendom zijn van de woningbouwvereniging Woon op Maat.

Hierboven ziet u aan de linkerkant de banken in de kerk met verder een gedeelte van het orgel. Verder de glas-in-loodramen. Aan de rechterzijde een foto van de consistoriekamer met een kast en de tafel die gebruikt wordt -voor vergaderingen,- door de vrouwenvereniging, en op zondagmorgen na de kerkdienst wanneer er koffie wordt geschonken voor de aanwezigen.

Hierboven ziet u een foto van de binnenzijde van de kerk met de preekstoel, de avondmaalstafel en het kerkenhek.